Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala'nın avukatı Hilal Zengin, yaklaşık yedi yıldır tutuklu bulunan Kavala'nın yeniden yargılanması için kanun yararına bozma talebinde bulundu. Zengin'in dilekçesindeki "Erdoğan'ın kripto yapılarla mücadelesine katkı" vurgusu dikkat çekti. 


47 yaşındaki avukat Hilal Zengin, AK Parti'li eski vekil Mürteza Zengin'in yeğeni. Zengin, dilekçesinde şu ifadeleri kullandı: "Ülkemizin hukuk alanında normalleşmesine zemin hazırlamak, bu anlamda genel bir iyileşmeye katkıda bulunmak ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kripto yapılarla mücadelesinde ufak da olsa katkıda bulunmak içindir. Zaman içinde bu cümlenin anlamı daha iyi anlaşılacaktır."


Bu başvuru, Kavala'nın hiçbir kitlesel eylemin organizasyonunda yer almadığını ve finansman sağlamadığını vurgulayan detayları da içeriyor. Hilal Zengin, ayrıca parlamenter sistemin gizli bir şekilde yaşatılıp yaşatılmadığının araştırılmasını talep etti.


Kavala'nın avukatlığına destek olan ise AK Parti'li eski vekil Mürteza Zengin. Eski vekil, AK Parti İstanbul Milletvekili Tuğrul Türkeş'in yakın dostu olarak biliniyor.


Elif Melikenur Yıldırım


Attachment.png

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yapın

Twitter'da Bizi Takip Edin

Hava Durumu

Puan Durumu

Gol Krallığı