• Karabük ve Safranbolu TSO’dan WCF Avrupa ve Asya Zirvesi çıkarması
  • Karabük ve Safranbolu TSO’dan WCF Avrupa ve Asya Zirvesi çıkarması

    TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Başkanı olduğu Dünya Odalar Federasyonu’nun (WCF) iklim değişikliği ana temasıyla düzenlediği Avrupa ve Asya zirvesine Karabük ve Safranbolu TSO çıkarma yaptı.

    İstanbul’da gerçekleşen ve 62 ülkeden 800 den fazla iş insanının yanısıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımlarıyla gerçekleştirilen zirveye, Karabük TSO Başkanı Fatih Çapraz, Safranbolu TSO Meclis Başkanı ve TOBB İnşaat Sektör Meclis Üyesi Cengiz Ünal ile Safranbolu TSO Başkanı Erol Altuntepe’de katıldı.

    Zirve hakkında bilgi veren Safranbolu TSO Meclis Başkanı Cengiz Ünal, “Avrupa ve Asya Zirvesi’nde iklim değişikliğiyle mücadele ana gündemimiz. Zirvede ayrıca serbest ve adil ticaretin önceliğimiz olduğunu vurguladık. Küresel ticaret ve başta KOBİ’ler olmak üzere işletmeleri tehdit eden korumacılığın yükselişinden büyük endişe duyuyoruz. Özellikle teknoloji alanındaki son korumacı eğilimler, küresel ticaret için riskler oluşturuyor" şeklinde konuştu.

    Ünal, Dünya Ticaret Örgütü’nün reforme edilmesi ve işlerlik kazanması gerektiğine de dikkat çekerek, “Avrupa ve Asya Zirvemizin iş insanlarına yeni fırsatlar sunmasını, yeni projelere vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.


    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!

    Yorum Yapın

    Twitter'da Bizi Takip Edin

    Hava Durumu

    Puan Durumu

    Gol Krallığı