• Fatih Dönmez’den ‘Yapay Zekâ’ için araştırma komisyonu teklifi
  • Fatih Dönmez’den ‘Yapay Zekâ’ için araştırma komisyonu teklifi

    AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AK Parti grubu adına söz alarak yapay zekâ teknolojilerinin incelenmesi ve bu alanda bir araştırma komisyonu kurulması için önerge sundu.

    Dönmez, yapay zekânın günümüzdeki önemine dikkat çekerek, Türkiye’nin bu alanda geri kalmaması için adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Geçtiğimiz yasama yılında bu önergenin hazırlandığını ancak yoğunluk nedeniyle yeni yasama yılına kaldığını söyleyen Dönmez, “Üçüncü Yasama Yılında bu konu ile başlamış oluyoruz” dedi.



    Yapay zekâ, hayatın her alanında devrim yapıyor

    Yapay zekânın sadece bir teknoloji yeniliği olmadığını, sağlık, eğitim, tarım ve güvenlik gibi birçok sektörde köklü değişimlere yol açan çok boyutlu bir devrim olduğunu belirten Dönmez, yapay zekâ teknolojilerinin giderek daha fazla hayatımızın içine girdiğine dikkat çekti. "Yapay zekâ, üretkenliği artıracak, verimliliği yükseltecek ve ülkemizin rekabet gücünü pekiştirecektir" dedi.



    Yapay zekâda uluslararası yarışta yerimizi almalıyız

    Dönmez, Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve Avrupa Birliği ülkelerinin yapay zekâ alanına yaptıkları büyük yatırımlara değinerek, Türkiye’nin de bu yarışta yer alması gerektiğini ifade etti. Ülkemizin yapay zekâ teknolojilerinde ilerleme kaydetmesi için doğru adımların atılmasının önemine vurgu yapan Dönmez, bu alanda insan kaynağı ve altyapı yatırımlarının hızlandırılması gerektiğini belirtti.

    Fırsatların yanında riskler de var

    Yapay zekâ teknolojilerinin sunduğu büyük fırsatların yanında bazı riskler de barındırdığını ifade eden AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, özellikle veri mahremiyeti, güvenlik ve etik konularının titizlikle ele alınması gerektiğini söyledi. Ayrıca, yapay zekânın yanlış kullanımı durumunda birey haklarına zarar verebileceği ve toplumsal eşitsizliklerin artabileceği uyarısında bulundu.



    Araştırma Komisyonunun Görevleri

    Dönmez, önerilen komisyonun yapay zekâ politikalarını inceleyeceğini, başarılı uluslararası örnekleri analiz ederek Türkiye’nin bu alanda atması gereken adımları belirleyeceğini kaydetti. Komisyonun ayrıca, yapay zekânın toplumsal etkilerini, ekonomik yansımalarını ve güvenlik risklerini de mercek altına alacağını belirtti.

    Dijital Türkiye vizyonuna katkı sunacak

    Yapay zekâ komisyonu kurulmasının, Türkiye’nin Dijital Türkiye vizyonuna ve millî teknoloji hamlesi hedeflerine büyük katkı sağlayacağını söyleyen Dönmez, bu teklifin ülkemizin teknolojik geleceği adına stratejik bir adım olacağını vurguladı. Tüm siyasi partilere destekleri için teşekkür ederek, önergenin Türkiye’nin geleceği için önemli bir başlangıç olacağını ifade etti.


    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!

    Yorum Yapın

    Twitter'da Bizi Takip Edin

    Hava Durumu

    Puan Durumu

    Gol Krallığı