• Alzheimer hastaları ve yakınlarına destek verecek
  • Alzheimer hastaları ve yakınlarına destek verecek

    Düzce’de alzheimer hastalarını ve yakınlarını desteklemek üzere belediye-hayırsever işbirliğiyle yapılan alzheimer hastaları gündüz bakım merkezi 23 Eylül Pazartesi günü kapılarını açacak.

    Sosyal belediyecilik anlayışı ile toplumun tüm kesimlerine dokunan Düzce Belediyesi, “Ertan Uçar Alzheimer Hastaları Gündüz Bakım Merkezi”ni hizmete alıyor. Geçtiğimiz aylarda tanıtımı yapılan ve personel görevlendirmesinin tamamlanması ile Dünya Alzheimer Günü’ne denk gelen haftada kapılarını açacak olan bakım merkezini ziyaret eden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, hem bakımevinin içerisinde ve bahçesinde incelemelerde bulundu, hem de personelle tanıştı.



    “Ertan Uçar örnek olsun”

    Başkan Özlü, Düzce Belediyesi ve hayırsever iş insanı Ertan Uçar’ın katkılarıyla yapılan merkezin örnek olmasını dileyerek, “Burası daha önce kütüphane olarak planlanmış, ancak fonksiyonel olmayan bir binaydı. Bu binanın belediyemize tahsisi için o günkü şartlarda Milli Eğitim Bakanı’nı aramak durumunda kaldık. Sayın bakanımız uygun gördü ve burayı belediyemize tahsis ettiler. Burada bir hayırsever katkısı var, belediyemizin katkısı var. Aslında Düzce’de iş insanlarının, eşrafın bu tür yaklaşımları örnek alması ve çok sayıda kreş, Alzheimer merkezi, yaşlı bakım merkezi gibi yerlerin açılmasına vesile olmalarını temenni ediyoruz. Bu vesileyle Ertan Uçar’a teşekkür ediyoruz. Diğer Düzceli kardeşlerimiz ve işadamlarının Uçar’ı örnek almalarını, onların da birer sosyal sorumluluk projesi alarak, okullar, kreşler, bakım merkezleri yapmalarını istiyoruz. Düzce’mize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.



    23 Eylül’de kapılarını açıyor

    Demetevler Mahallesi’nde 2 dönüm alan üzerinde kurulu olan merkez 250 metrekare kapalı alana sahip. İçerisinde terapi ve dinlenme odası, 3 adet aktivite odası ve kış bahçesi yer alan merkez, hasta kabulüne başlayacak. Bakım merkezinde, sosyal hizmet uzmanı, yaşlı bakım personelleri, hemşireler, gerontolog, ergoterapist, hemşire ve antrenör olmak üzere 8 personel görev yapacak.

    Günlük 15 hastanın kabul edileceği merkez, ilk etapta haftanın 5 günü açık olacak. 2 günlük periyotlar halinde hastaların ağırlanacağı bakımevi, talep yoğunluğuna göre cumartesi günü de hizmet verecek. Ayrıca ilerleyen zamanlarda hobi bahçesi ve sera kurulacak.



    Sosyal yaşam desteği

    Alzheimer hastalarının ve hasta yakınlarının yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen merkez, hastaların zihinsel ve duygusal olarak desteklenmesinden, sosyal yaşama aktif katılımlarının sağlanmasına kadar geniş bir yelpazede yardımcı olacak. Hastalığın oluşturduğu zorlukları en aza indirmeyi amaçlayan yaşam merkezi, etkinlikler ve sosyal aktiviteler ile hastaların kendilerini daha iyi hissetmelerine de yardımcı olacak. Alzheimer hastaları ve yakınları için büyük bir rahatlama sağlayacak bu merkez, hastalara güvenli ve destekleyici bir ortam sunarken, aynı zamanda ailelerine de bir nefes alma imkanı tanıyacak. Hasta yakınları için gerek bireysel, gerekse gruplar halinde bilgilendirme seansları gerçekleştirilerek, bakım sürecinin daha bilinçli ve etkili bir şekilde yönetilmesi de sağlanacak.

    Düzce’de sağlık alanındaki önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan gündüz bakımevi, sosyal hizmetler alanında yeni bir dönemin kapılarını da aralayacak.


    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!

    Yorum Yapın

    Twitter'da Bizi Takip Edin

    Hava Durumu

    Puan Durumu

    Gol Krallığı